Op zaterdag 11 mei is het feest in de Achtse Barrier. Niet alleen wordt dan de prachtige Bloementuin in het park geopend. Dan is ook de officiële kickoff van Stichting AB voor Elkaar.

Stichting AB voor Elkaar is opgericht door inwoners van de Achtse Barrier die de wijk leuker, liever, mooier en gezelliger willen maken. “Wij willen mensen helpen bij het organiseren van activiteiten in de wijk en voor de wijk,” zegt voorzitter Ghita Hergarden. “We hebben veel enthousiaste wijkbewoners met mooie ideëen, maar ze haken vaak af omdat er zoveel bij komt kijken. Als je bijvoorbeeld niet precies weet bij wie je moet zijn, hoe je aan geld komt, aan welke regels je moet voldoen, dan gaat de lol er snel vanaf. Wij willen sociale initiatieven zoveel mogelijk ondersteunen, met raad en daad.”

“Er zijn al een tal van organisaties die zich inzetten voor het woonplezier in onze wijk. We kregen in het begin dan ook regelmatig de vraag of het wel nodig was om een nieuwe club op te richten. Wij vonden het wel tijd voor een frisse wind. We willen een positieve beweging in de wijk zijn. Wij staan open voor verandering, voor nieuwe ideeën. Meer plezier in de Achtse Barrier, daar gaan wij voor.”

Tussen 11 en 13 uur is er koffie en taart in de Bloementuin. Er kunnen plantjes geruild worden op de ‘Ruil je groen markt’. Er is livemuziek. En er zijn activiteiten voor kinderen. Je vindt de Bloementuin in het park, vlakbij de sporthal aan de Bordeauxlaan.