FAQ items aan het laden...

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

De sociale vaardigheidstraining ‘We Free’ werd vorig jaar voor het eerst in de Achtse Barrier gegeven aan kinderen van Basisschool De Achtbaan. De school wilde groep vijf meer sociale vaardigheden leren, omdat er in de pauzes of op weg naar de gymzaal vaak ruzies en vechtpartijtjes waren. De kinderen van groep 5 wilden zelf ook leren om beter met elkaar om te gaan. Bijvoorbeeld minder snel boos worden en minder ruzie maken.

Verbetering
Na de training merken veel kinderen het verschil. De pauzes zijn veel leuker. En er wordt minder gepest. Ze hebben geleerd om ‘tot tien te tellen’ voordat ze reageren. Ook de juf ziet verbetering. De groep is veel rustiger geworden. En de pauzes zijn veel fijner.

Trainers
De training wordt gegeven door Mike Smits en Wendy Boeijen. Mike is jongerenwerker in de Achtse Barrier. En Wendy werkt als buurtverbinder voor welzijnsorganisaties WijEindhoven en Samen Beter.

Contact
Denk je dat zo’n training ook goed zou zijn voor de klas van jouw kind? Neem dan contact op met Wendy Boeijen of Mike Smits.

2019-11-10T17:59:19+01:00
Ga naar de bovenkant