FAQ items aan het laden...

Planten krijgen een nieuw leven in het plantenasiel

Heb je planten die te groot geworden zijn? Of die een beetje extra liefde kunnen gebruiken? Of ben je erop uitgekeken? Breng ze dan naar het plantenasiel in Wijkcentrum De Mortel.

Vertroeteld
In het plantenasiel worden de planten vertroeteld door vrijwilligers met groene vingers. Ze krijgen nieuwe potgrond, een beetje pokon, extra licht, of juist wat rust. En als ze opgeknapt zijn, kunnen ze naar een nieuwe eigenaar.

Welkom
Alle planten zijn welkom: van vetplanten tot cactussen, van palmen tot orchideeën. Planten die echt niet meer te redden zijn, worden gestekt en krijgen zo een nieuw leven. Want weggooien vinden we zonde. Planten met beestjes of schimmels zien we liever niet, want die kunnen de andere planten ook ziek maken.

Kopen of ruilen
Ben je op zoek naar een nieuwe plant, voor in je eigen huis of een cadeautje? Dan ben je ook van harte welkom. Je kunt planten voor een vriendelijke prijsje kopen of ruilen tegen je oude plant. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Bloementuin.

Advies
De deskundige vrijwilligers kunnen je advies geven over de verzorging van je nieuwe groene vriend. Houd ie van licht of staat ie liever in de schaduw? Is ie giftig voor honden of katten? Hoe vaak moet je ‘m water geven? En hoeveel dan?

Kom eens een keer langs in de Mortel en laat je verrassen door het aanbod.

Openingstijden:
Maandag van 10.30 tot 12.00 uur
Donderdag van 15.00 tot 16.30 uur

2019-11-10T18:29:01+01:00
Ga naar de bovenkant